All you need is love, and a lot of snow

All you need is love, and a lot of snow

De afgelopen weken glibberde half Nederland met de auto over de snelweg met vele glijpartijen tot gevolg. Zelf bleef ik als een van de weinigen trouw aan mijn fiets maar kreeg voorzichtig het idee dat ik er misschien maar beter, net als vroeger, zijwieltjes aan kon monteren.

Zo vervelend als glijden over de weg is, zo heerlijk is glijden over de sneeuw. Gelukkig heb ik vele vrienden en vriendinnen om mij heen die net als ik last hebben van het sneeuwvirus. (schijnt ongeneeslijk te zijn). Daar ik sneeuwmaatje “Mister X”  (sorry, niet iedereen ziet zijn naam graag terug in een blog) al even niet meer gezien heb spreken we af om samen de zaterdagavond naar Zoetermeer te gaan.

Aangekomen bij SnowWorld wacht ons een heerlijk avondje in de sneeuw. Voordat we inchecken nemen we eerst een glijdend gebaksbuffet (zie foto),daarna regelt mijn maatje snel zijn ski’s bij de verhuur balie. Na ons in een warme, winterse outfit gestoken te hebben gaan we de baan op. Piste 3 was recentelijk al verlengd maar heeft het er ondertussen nog een super groot pluspunt bij gekregen; de Skybar. Deze bar bevindt zich helemaal boven aan piste 3, waardoor je door de glaswanden kunt genieten van een schitterend vergezicht over de polders om Zoetermeer heen. ’S Avonds is de bar echt schitterend verlicht.

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk ook dat je er je dagelijkse portie fruit kunt krijgen. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat er voor één glas Glühwein 300 gram druiven nodig zijn, dus voor de zekerheid neem ik er twee zodat ik zeker weet dat ik aan fruit norm van het “Nederlandse Voedingscentrum” voldoe. (Alhoewel er wel iets in mijn achterhoofd knaagt of ik de norm juist interpreteer, misschien moet ik voor de zekerheid ook maar een apfelstrüdel nemen voor de variatie).

Terwijl we de avond afwisselend op de piste en in de bar doorbrengen belanden we in een “goede voornemens” gesprek voor 2017.  Naast het voornemen om meer Glühwein te drinken (we blijven namelijk twijfelen of we genoeg fruit binnen krijgen) moet mijn serieuze helft eigenlijk bekennen dat ik geen goed voornemen heb maar 2017 begonnen ben vol dankbaarheid.  Dankbaar voor de liefde die ik in mijn gezin mag ontvangen en van vrienden en vriendinnen om mij heen. In 2016 was ik 12 ½ jaar getrouwd en als ik dan een voornemen mag hebben is het dat mijn huwelijk nog heel lang mag duren. Terwijl we gezellig zitten te babbelen attendeer ik vrijgezelle “Mister x” op een leuke single dame uit mijn kennissenkring. De optie voor een “bind date”is al snel geboren.

Na een avondje vol wintersportplezier, droge humor en een serieus gesprek meld ik mij nog even snel bij de receptie van SnowWorld.  Bij binnenkomst zag ik het “Valentijn arrangement” al; een heerlijke winterse combinatie van sneeuwplezier en lekker eten (fondue naar keuze en vooral veel chocolade).  Ik boek het arrangement voor twee personen en zet na thuiskomst een groot hart op de keukenkalender bij de betreffende datum. Twee stralende ogen kijken mij verwachtingsvol aan.

Uit mijn mond volgt slechts de volgende tekst;

All you need is love and a lot of snow.

(and glühwein but don’t try this at home)

Als fanatiek boarder houd ik mijn conditie op peil bij SnowWorld. Mijn blogs voor SnowWorld kun je zowel hier lezen als op de site van SnowWorld.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: