Gletsjer Zermatt, volle vaart vooruit (meer dan 60 km/uur)

Gletsjer Zermatt, volle vaart vooruit (meer dan 60 km/uur)

WoW wat een dag. Soms neem je je iets voor terwijl jezelf ook wel weet dat dat misschien niet het slimste is. (dus vrijdag voor vertrek nog maar even snel de erfenis aangepast ?. En voordat ik de piste op stap , zit ik gehesen in een stevig bescherm harnas.

foto van Snowboardblog.In een klein half uur ben ik op 4 km hoogte op de gletsjer . Ik had mij heilig voorgenomen om voor een keer de complete afdaling van 25 km naar zermatt te maken. Terwijl ik de Gletsjer opstap besef ik mij maar al te goed dat letterlijk op zelfde plek 2 maanden terug een Nederlander verongelukt is. Zelden vond ik deze start plek zo eng. Een twee meter breed pad wordt slechts van het ravijn gescheiden middels een dun touw. Daar ga ik voorzichtig startent een piste op die al het grote voordeel heeft dat je bij het startpunt de baan niet ziet ?. En ja hoor in volle vaart en met intens genot dender ik de gletsjer over richting Italië .
Zo hoog op een totaal uitgestorven gletsjer voel ik mij dichter bij mij zelf en de hemel dan ooit te voren. Een gevoel dat eigenlijk niet te beschrijven is maar een absolute confrontatie met je zelf is.
Via Italië , daal ik door naar Trockener Steg, om vervolgens met 61 km!!! Per uur (leve i ski tracker) naar Schwarsee te denderen.
Een pracht tocht door ruig berg gebied en bos brengt mij uiteindelijk naar het authentieke Zermatt waar ik snel weer de lift in stap om dit avontuur nogmaals te mogen beleven. Bij de tweede keer voelde ik het “live life to the max ” gevoel en koos voor de off piste tracks bij Schwarzsee.

? Weer heel terug.

foto van Snowboardblog.
Op weg naar de Gletsjertong

foto van Snowboardblog.

Onderweg is het buiten het hoogseizoen een totaal uitgestorven vlakte waar je letterlijk een wordt met de Gletsjerfoto van Snowboardblog.

Vol trots Italië bereikt

foto van Snowboardblog.
Piste overzicht Zermatt

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: