Pakjesavond!

Pakjesavond!

Terwijl de winter voorzichtig haar intrede doet betrap ik mijzelf erop dat het aan alle kanten kriebelt. Er begint zich een haast jaarlijks terugkerend ritueel in mijn lichaam en geest af te spelen. Dagelijks kijk ik naar de sneeuwhoogtes bij mijn favoriete skigebieden en tel ik de dagen af tot mijn eerste wintersportvakantie voor dit seizoen. Daar waar ik vorige winter nog op de zaterdag RTL Snowmagazine keek is daar nu het heerlijke programma ‘Off Piste” voor in de plaats gekomen. Een programma vol praktische tips en heerlijke sfeerbeelden om vast in de stemming te komen. Veel verder dan dit programma en het alom bekende “ik vertrek” komt mijn tv voorkeur niet. (oké ik kan ook volop genieten van alle reclames waarin chocolade voorkomt).

Bij de winter hoort natuurlijk Sinterklaas! Op een maandagochtend vond ik een gesmolten chocoladeletter in mijn laars (iets te dicht bij de kachel geplaatst). Het toverde een grote glimlach op mijn gezicht.

Al jaren terug ben ik bij de meesten dierbaren gestart met het geven van belevenissen voor de Sinterklaas (maar ook voor kerst en verjaardagen). Voordeel van belevenissen is vaak dat het herinneringen voor het leven zijn terwijl je bij tastbare dingen na een week vaak al niet meer weet wat je ook al weer precies van wie gehad hebt. Zo heb ik een paar jaar terug een heerlijk december avondje (nee niet op 5 december want dat is de avond voor de kids) gehad met mijn broer in Zoetermeer, onvergetelijke combi van ski, gezellig eten en natuurlijk de apres-ski bar. Een half jaar later hebben we daar nog een super skydive aan vastgeplakt om vooral niet toe te geven dat we de 40 gepasseerd waren.

Voor de Sinterklaas ben ik nu al druk met het verzamelen van belevenissen voor het komend jaar. De realiteit is het geeft drie maal pret; het uitzoeken,  de verrassing op de avond zelf en dan de belevenis. De eerste cadeaus van de Sint zijn al door de schoorsteen gevallen (gelukkig stond onze haard niet aan) ; concerttickets voor Kensington, concerttickets M Pokora (Franse zanger) in Strassbourg (met overnachting erbij) en een heerlijk dagje SnowWorld met afsluitend kaasfondue in het gezellige restaurant (p.s. je kunt bij SnowWorld ook cadeaubonnen kopen voor als je zelf geen leuke tegoedbon kunt maken).

Ter inspiratie vast een gedicht voor bij de SnowWorld bon (die van mij gaat naar iemand die nog niet op de piste durft);

Al jaren probeer ik je te overtuigen,
Het liefste zou ik je met de mattenklopper over de knie buigen

Wanneer ga je nu eens mee in de sneeuw?
Ik wacht nu al meer dan een eeuw.

SnowWorld zit vol wintersportplezieren:
Sneeuw, apfelstrudel, après-ski en een dagje vakantie vieren.

Voor jou heb ik een uurtje een skilerares,
Dat bespaart je vast heel veel stress.
Liefs,
Sint

Als fanatiek boarder houd ik mijn conditie op peil bij SnowWorld. Mijn blogs voor SnowWorld kun je zowel hier lezen als op de site van SnowWorld.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: